Az emberek többsége, bármi fáj nekik vagy valami problémájuk van azonnal gyógyszerekhez nyúlnak. Számos vény nélküli gyógyszer található ma már amiből bármikor vásárolhatunk otthonra magunknak. Viszont, ha ezek csak ideiglenes állapotot nyújtanak, elmúlni véglegesen nem fog a probléma. Ezzel pedig csak azt érjük el, hogy mesterséges anyagokat halmozunk fel feleslegesen a szervezetünkben és „mérgezzük” magunkat velük, főleg hosszútávon. Csak arra gondolunk, hogy most fáj és most kell ezt csillapítani, de abba már nem gondolunk bele mi okozza ezt a fájdalmat. Általában lezárjuk valami egyszerű dologgal, hogy „csak a front”; „huzatot kaptam”; „megint csak megfáztam” és még sorolhatnánk azokat a téves okokat amikre ráfogjuk a rosszullétünket. Főleg, most a visszatérő vagy állandósult  fájdalmakról, betegségekről beszélek, mert nem véletlenül van jelen folyamatosan az életünkben. Ezekre pedig a fájdalomcsillapítók, gyógyszerek használata csak téves kezelés. Persze, pillanatnyilag mindenki használhatja ezeket a szereket, de a legfontosabb, hogy legyünk  tisztába a kiváltó okkal és dolgozzunk rajta. Gondoljunk bele! Az idő múlásával egyre több ember fogyaszt egyre több gyógyszert, ezért a gyógyszerfüggők száma is nő, ami már köztudottan nem csak az egész szervezetünkre súlyosan károsan hat, de halált okozó függőség is. Az, hogy általában mindenki tüneti kezelést keres sok időre visszanyúló történelme van, ez bennünk megrögzültség. Már az ókorban is inkább a fájdalmak csillapítására és a tünetek enyhítésére koncentráltak, anélkül, hogy magát az okát gyógyították volna. Csak a 19. század tudósai kezdték el az emberi szervezetet részletesen tanulmányozni, megérteni szerveink működését és az ezeket támadó betegségeket. Viszont ezekre a kezeléseket ekkor még nem fedezték fel. Az antibiotikumot is csak a 20. században találták fel. Ezek viszont még mindig a valódi megoldások. Ha logikusan is átgondoljuk, mikor leszünk betegek rájöhetünk arra, hogy ha kimerítjük szervezetünket vagy nehéz időszakot élünk a betegségek is könnyebben megtámadnak vagy előjönnek bennünk.

Fontos, hogy először letisztázzuk , minden eset és ember különböző. Vannak kivételek és csak általánosságban tudok beszélni erről a témáról. Ha bárkit esetleg érdekel részletesebben és utána szeretne járni saját problémájának kiváltó okának a kineziológusok, természetgyógyászok és családállítók ezek alapján segítenek a terápiák során és keresik a problémák (akár egészségi) eredendő okát. Az viszont, hogy teljesen egy probléma mögé lássunk nagyon sok utána járást és munkát igényel. Ezután pedig még több munka a gyógyulási folyamat. De ki ne akarna egy egészséges, boldog és kiegyensúlyozott életet élni bármennyi munkával is jár. Szerintem ennél fontosabb dolog nincs amibe az energiánkat fektethetnénk, hiszen magunkra soha nem szabad semmit se sajnálni, hiszen ez az idő és energia sokszorozódva fog visszatérni hozzánk.

Én is már sok családállításon vettem részt vagy mint akinek szólt az állítás vagy szereplőként. Hihetetlenül nagy élményt nyújt számomra és olyan dolgokat tapasztalhatok, tanulhatok meg amit a saját életemből nem tudnék viszont a mindennapokban segít engem. Alapja az a nézőpont, ami még nem nagyon elterjedt és erről nem igen beszélünk, hogy olyan lelki sebeket hordozunk magunkban amiket nem mi szereztünk, hanem egy ősünk és mi ezt „megörököltük”. Ez az egész életünkre behatással van a tudatunk alatt. Biztosan tapasztaltad már azt, hogy sokszor hasonló szituációkba kerülsz, állandóan vagy visszatérően ugyanaz a betegség „üldöz” és nem tudod miért történik mindig ez veled. Valószínűleg egy korábban élő családtagod élete van rád behatással az ő sorsát éled vagy követed. Ez persze nem tudatos. Tudomásodnak se kell lenned ennek a rokonnak valamikori létezéséről. A családállításban úgy tartjuk mindenki aki valaha a család rendszerében részt vett nyomot hagy és ha valaki nehéz sorsot él vagy nem él megfelelően egy később születő utód a hibáit akarja kijavítani, segíteni akar a sorsán. Első elhiszem, hogy ez nem hangzik túl hihetőnek és csak valami kitalált dolognak tűnik. Viszont hány ember kerül olyan nehéz helyzetbe amire egyáltalán nincsen magyarázata. Elmegy egy családállításra és a módszer segítségével kiderítik, hogy egy korábbi családtagja sorsát éli.


Nem szabad azonnal csodát várni egy ilyen terápia után. A lélek sokkal nehezebben gyógyul, mint a testünk. Hiszen vannak érzések amiket akár több évtizedig nyomtunk el magunkban, ezt ha előhozzuk és megéljük ezt az érzést először lehet, hogy akár rosszabbnak is érezzük a helyzetünk. Viszont ez az érzés munkálkodott addig bennünk amíg csak betegek voltunk, hiszen a szervezetünknek valahol jeleznie kell nekünk. Ha pedig már az érzést megérezzük és lelkünk túl lép rajta, az érzésből és a betegségből is kigyógyulunk és egy kiegyensúlyozottabb életet élhetünk.

Elsőre tudom, hogy a legtöbben hitetlenek a dologgal kapcsolatban viszont teljesen ésszerű dolog ha átgondoljuk. Kerüljük a mesterséges gyógyszereket és inkább kicsit nézzünk a lelkünkbe, múltunkba, mert a kiváltó okot biztosan itt foglyuk megtalálni és hosszú távú megoldást találhatunk így, nem úgy mint a gyógyszerekkel!

Vigyázz magadra és ismerd meg magad, mert csak egy emberben lehetsz biztos, hogy életed végéig veled lesz ő pedig Önmagad!